Bratislava gostiteljica dveh mladinskih prvenstev

Bratislava, Slovaška je bila prizorišče kar dveh uradnih prvenstev za mladinsko kategorijo. V petek se je odvijalo evropsko prvenstvo v standardnih plesih za starejše mladince. V konkurenci 57 plesnih parov sta Slovenijo zastopala Ivan Jarnec-Ana Ekart (PK Pingi MB) in Jan Hafner-Pina Eržen (ŠRKD Diamant). Jan Hafner-Pina Eržen (ŠRKD Diamant) sta si delila 49. - 50. mesto z madžarskim plesnim parom. Plesni par Ivan Jarnec – Ana Ekart (PK Pingi MB) je priplesal v četrtfinale in na koncu osvojil 18.mesto. Naslov evropskih prvakov v standardnih plesih si je priplesal plesni par iz Italije, Marco Bodini - Kristina Charitonovaite.

Evropsko prvenstvo v ST plesih STAREJŠI MLADINCI:

1. Marco Bodini - Kristina Charitonovaite ITA

2. Maxim Pugachev - Kira Oxas RUS

3. Stan Tiberiu-Florin - Grigore Daria ROU

4. Oleg Chzhen - Alina Ageeva RUS

5. Juraj Bjelac - Renata Faizerakhmanova CRO

6. Luciano Donato - Adele Diodati ITA

18. Ivan Jarnec - Ana Ekart SLO

49.-50. Jan Hafner - Pina Eržen SLO

V soboto je bil dan za mladinsko kategorijo, da se predstavi in odpleše svoj najboljši ples. 66 plesnih parov širom celega sveta se je potegovala za prestižni naslov in tega sta si priplesala ruski plesni par, German Pugachev- Arianda Tishova. Slovenijo sta zastopala državni prvak Brin Hlade – Laura Walter (PK Pingi MB) in podprvak Nino Djordevič – Ana Gedl (DPC samba MB). Žal se paroma ni uspelo uvrstiti v naslednji krog in tako sta se morala para zadovoljiti, Nino Djordevič- Ana Gedl z delitvijo 54.-56. mesta in Brin Hlade – Laura Walter z 57.mestom.

Svetovno prvenstvo v ST plesih MLADINCI:

1. German Pugachev - Ariadna Tishova RUS

2. Ivan Reshetnikov - Elizaveta Kharinova RUS