Kolesnikov - Dolenc osvojila naslov svetovnih prvakov v desetih plesih do 21 let

V soboto, 04.11. je bilo v sklopu mednarodnega tekmovanja Diamant cup organizirano tudi svetovno prvenstvo v desetih plesih v kategoriji do 21 let. Po mednarodnem pravilniku svetovne zveze WDSF se lahko na tovrstno prvenstvo prijavi večje število plesni parov, tako je Slovenijo zastopalo 5 plesnih parov. V konkurenci 46 plesnih parov so si slovenski plesni pari priplesali sledeče uvrstitve; plesni par Jan Hafner - Pina Eržen sta si priplesala 38.mesto, Ivan Jarnec - Ana Ekart sta osvojila 17.mesto, 14.mesto sta si priplesala Iliya Dobrev - Ana Mesec, Jure Bergant - Milana Chekanova pa končno 8.mesto. Preboj v finale sta si z odličnim plesanjem zagotovila Vladislav Kolesnikov - Naja Dolenc. V finalu sta svoj nastop še stopnjevala in prepričala tako sodnike kot občinstvo v dvorani. Osvojenega naslova in zlate medalje sta se zasluženo veselila slovenski plesni par, Vladislav Kolesnikov in Naja Dolenc. Čestitke vsem plesnim parom!

Končna uvrstitev na SP v desetih plesih do 21 let:

1. Vladislav Kolesnikov - Naja Dolenc SLO

2. Alexandr Ryabtsev - Maria Oblakova RUS