Moldavija, mesto Chisinau gostitelji svetovne in evropske plesne elite

V soboto, 28. aprila so uvodoma na plesni parket stopili mladinski plesni pari. Za prestižni naslov najboljšega kombinatorca v desetih plesih se je potegovalo 34 plesnih parov širom sveta. Vsaka država namreč lahko v tej kategoriji pošlje le enega najboljšega predstavnika države in barve Slovenije sta ponosno zastopala Žan Ravnikar in Zara Avsec. Žal se jima nastop ni posrečil, a pravita ker je to za njiju prvo tovrstno prvenstvo zelo bogata izkušnja in dobra popotnica za nadaljnje delo. Zmagal je ruski plesni par Yaroslav Kiselev - Sofia Philipchuk.

V nedeljo, 29. aprila pa so na plesni parket starejši plesni pari kategorije starejši mladinci. Za naslov evropskega prvaka v desetih plesih se je borilo 27 plesnih parov. Slovenijo sta zastopala plesni par Jan Hafner - Pina Eržen in se uvrstila v naslednji krog prvenstva in si priplesala končno 19.mesto. Žal je Pina noč pred prvenstvom zbolela za virozo, a sta se vseeno odločila za nastop. Naslov evropskega prvaka je ostal doma, v Moldaviji osvojila sta ga plesni par Vladislav Untu - Polina Baryshnikova.