Salaspils je bilo prizorišče dveh uradnih tekem

Salaspil, Latvija

Latvija je gostila dva uradna prvenstva in sicer, evropsko prvenstvo v standardnih plesih in evropski pokal v latinskoameriških plesih. Skupaj s spremljevalcem, Blažem Pocajtom so Slovenijo zastopali trije plesni pari.

V konkurenci 62 plesnih parov v ST plesih sta se oba plesna para uvrstila v nadaljnji krog, 48 najboljših. Jure Bergant in Milana Chekanova, državna podprvaka v ST plesih sta prvenstvo zaključila z delitvijo 43.mesta, medtem ko se je državni prvak v ST plesih, Iliya Dobrev in Ana Mesec plasiral v 1/4 finale in na koncu osvojil odlično 23.mesto. Po štirih letih premora je Sloveniji uspela uvrstitev v 1/4 finale. Zmagala je ostala v Latviji, naslov evropskega prvaka si je priplesal domači par Evaldas Sodeika - Ieva Zukauskaite .

Sočasno je potekal tudi evropski pokal v LA plesih na katerega sta odpotovala Akim Pekunov in Maša Kastelic in se dobro odrezala za njun drugi nastop na uradni tekmi. Priplesala sta si 16.mesto v konkurenci 24 plesnih parov, zmagal je estonski plesni par Konstantin Gorodilov - Dominika Bergmannova.

Končna uvrstitev EVROPSKEGA POKALA V LA PLESIH.

Končna uvrstitev EVROPSKEGA PRVENSTVA V ST PLESIH