SLP PAR leta 2022 Plesne zveze Slovenije je ...

Plesna zveza Slovenije je v petek, 24. 2. 2023, v Hiši plesa v Ljubljani podelila priznanja in nagrade Nagrajencem leta 2022.

NOMINIRANCI ZA NAGRADE PZS 2022 IN PREJEMNIKI PLAKET – sekcija SLP

PAR LETA 2022 in prejemnika zlate plakete za vrhunske tekmovalne dosežke v letu 2022 sta

Akim Pekunov in Maša Kastelic (PK Feniks, Ljubljana)

Trenerji: Vedran Čelić, Blaž Pocajt in Nataša Ambrož

Plesno partnerstvo Akima Pekunova in Maše Kastelic se je pričelo avgusta 2017. Od začetka njunega partnerstva ima plesni par zastavljene visoke cilje, ki jih z vsakodnevnim treningi, udeležbami na mednarodnih in domačih tekmah uresničujeta.

Kot najbolje uvrščeni slovenski amaterski plesni par na svetovni plesni lestvici in kot aktualna državna prvaka v latinskoameriških plesih in kombinaciji 10 plesov, sta zastopala Slovenijo na vseh evropskih in svetovnih prvenstvih.
Akim Pekunov in Maša Kastelic se na mednarodnih tekmah serije WORLD open v obeh plesih disciplinah redno uvrščata med 12 najboljših plesih parov.

V letu 2022 sta na uradnih tekmovanjih osvojila 3 x 9. mesto: na svetovnem pokalu v latinskoameriških plesih na Madžarskem, na svetovnem prvenstvu v kombinaciji 10 plesov na Slovaškem, na evropskem prvenstvu v 10 plesih na Portugalskem.

23. oktobra 2022 je bilo v mestu Yerevan v Armeniji slišati slovensko himno. Na evropskem pokalu v 10 plesih si je slovenski plesni par, Akim Pekunov in Maša Kastelic, priplesal naslov EVROPSKEGA POKALNEGA PRVAKA.

(na prireditvi sta priznanji v njunem imenu prevzeli materi plesalcev)

(foto: Jernej Šerjak)

PREJEMNIKA SREBRNE PLAKETE sekcije SLP za zelo dobre tekmovalne dosežke v letu 2022 sta:

Bračko Jaka in Omerzu Nea (DPC Samba, Maribor)

Trenerji: Vedran Čelić, Blaž Pocajt in Nataša Ambrož

Jaka in Nea sta v letu 2022 osvojila naslove DP v standardnih plesih, latinskoameriških plesih in kombinaciji 10 plesov med starejšimi mladinci, na svetovnem prvenstvu v 10 plesih za starejše mladince v Latviji pa sta se uvrstila v polfinale in tekmovanje zaključila na 13. mestu, sicer pa sta uspešno zastopala Slovenijo v svoji starostni kategoriji na vseh EP in SP v letu 2022.

PREJEMNIKA BRONASTE PLAKETE sekcije SLP za zelo dobre tekmovalne dosežke v letu 2022 sta:

Chiari Stefan in Colja Neža (ŠRKD Diamant, Ljubljana)

Trenerji: Zoran Plohl in Tatsiana Lahvinovich Galchun

V svojem prvem članskem letu sta zastopala Slovenijo na vseh treh svetovnih prvenstvih v kategoriji U21 – standardni, latinskoameriški plesi in v kombinaciji 10 plesov. V slednji kategoriji sta osvojila polfinale in odlično 11. mesto. Poleg tega sta se kot edini slovenski par udeležila članskega svetovnega prvenstva v standardnih plesih in osvojila 45. mesto.

Neža in Stefan se aktivno udeležujeta mednarodnih tekem. Z njunim plesom in rezultati se uspešno vzpenjata na svetovni rang lestvici. Trenutno sta na 83. mestu v standardnih plesih (od skupno 776 parov)ter 104. v latinskoameriških plesih (od skupno 980 parov).

PREJEMNIKI NAGRADE PZS - PARA PLES:

Para plesalci so na EP v Pragi, ki je potekalo konec oktobra 2022 osvojili kar 5 medalj (3 srebrne in 2 bronasti) in je bilo to prvenstvo za slovenski para ples najuspešnejše do sedaj.

Amir ALIBABIĆ (PK Zebra, trener: Andrej Novotny) je na Evropskem prvenstvu v para plesu v Pragi na Češkem v kategoriji moški solo razred 1 zasedel 2. mesto. Prav tako je v kategoriji prosti program moški solo razred 1 zasedel 2. mesto.

Nastija FIJOLIČ in Amir ALIBABIĆ (PK Zebra, trener: Andrej Novotny) sta na EP v Pragi v kategoriji duo latin razred 1 (duo – par sestavljen iz dveh plesalcev na vozičku) zasedla 3. mesto.

Lara NEDELJKOVIĆ in Klemen DREMELJ (PK Zebra, trener: Andrej Novotny) sta na EP v Pragi v kategoriji prosti program kombi razred 2 (kombi – par sestavljen iz plesalca na vozičku in hodečega soplesalca) zasedla 2. mesto ter v kategoriji kombi latin razred 2 3. mesto. V kategoriji kombi standard 2 sta si na EP priplesala finale in 5. mesto ter s tem rezultatom ponovno podaljšala kategorizacijo. Lara in Klemen sta trenutno edina kategorizirana slovenska para plesalca.

Lara NEDELJKOVIĆ (PK Zebra, trener: Andrej Novotny) je na EP v Pragi v kategoriji ženske solo razred 2 prav tako priplesala v finale in zasedla 5. mesto ter s tem rezultatom podaljšala kategorizacijo.

(foto: Jernej Šerjak)