Zaključeno državno tekmovanje najboljših OŠ plesalcev

Zaključno tekmovanje projekta ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL se je za osnovnošolce zaključilo, včeraj v ponedeljek, 03. junija 2019. Organizator, PK Bolero Ljubljana je v predstavitvenem mimohodu učencev različnih osnovnih šol predstavil publiki najboljše posameznike, plesne pare in šolske plesne skupine, ki so se preko področnih tekem uvrstili na zaključno tekmo projekta ŠPF za OŠ. V pozdravnem nagovoru so ravnateljica šole Polhov Gradec, Ilinka Kucler, predsednik PZS, Zoran Kljun in idejna vodja projekta ŠPF, dr.Meta Zagorc namenili spodbudne besede tekmovalcem, v ritmu himne ŠPF so udeleženci ogreli in tekmovanje se je lahko pričelo.

V disciplini PLESI V PARU sta si v konkurenci 25 plesnih parov za leto 2018/2019 naziv NAJBOLJŠI PLESNI PAR V STANDARDNIH PLESIH projekta ŠPF priplesala plesni par DOMEN KOZMUS - NIKA KLAUZER iz OŠ Lesično, medtem ko sta v LATINSKOAMERIŠKIH PLESIH izmed 32 plesnih parov 5 člansko sodniško ekipo prepričali ULA SUŠEC - ŠPELA TERTINEK iz OŠ VUZENICA..

V petih skupinah je 5 članska sodniška komisija morala na začetku tekmovanja izmed 112 tekmovalcev izbrati 56, ki so se uvrstili v nadaljni krog in tako vse do finala odločili, da naslov NAJBOLJŠE v projektu ŠPF v disciplini POSAMEZNI PLESI (HH,POP in LA) za šolsko leto 2018/2019 pripada URŠKI PODVRŠČEK iz OŠ ALOJZ GRADNIK DOBROVO. Po skupnem seštevku vseh uvrščenih tekmovalcev so se najbolje odrezale učenke/učenci iz OŠ PETROVČE in osvojili naziv NAJBOLJŠA ŠOLSKA EKIPA.

Na koncu tekmovanja smo bili še priča izvirnim šolskim plesnim zgodbam, kateri nastopajoči so nas popeljali v svet domišljije. Tako je v disciplini ŠOLSKA PLESNA PRODUKCIJA naslov NAJBOLJŠE ŠOLSKE PRODUKCIJE ponovno obranila skupina iz OŠ HRUŠEVEC - ŠENTJUR.

Vsak tekmovalec je za sodelovanje na šolskem tekmovanju prejel bronasto priznanje PZS, za sodelovenje na področnem tekmovanju srebrno priznanje PZS in na državnem tekmovanju zlato priznanje PZS. Najboljši so na področnem in državnem tekmovanju prejeli pokale in medalje Plesne zveze Slovenije. Tekmovalci na državnem tekmovanju pa so prejeli medalje, pokale in majice Zavoda za šport Planica RS Slovenije.

Iskrene čestitke vsem plesalcem, mentorjem, profesorjem, ravnateljem in ostalim strokovnim sodelavcem, ki podpirate projekt ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL.